مهندس فردی است که از دانش مربوط به تخصص خود کاملاً برخوردار است، این دانش را به روز نگه می دارد، با ابتکار و خلاقیت می تواند مسائل مربوط به سلامت و بهداشت، درمان، آموزش، کشاورزی، مسکن، حمل و نقل، صنعت و غیره آن ها، را حل کند و در نهایت آسایش و رفاه بیشتری را برای مردم فراهم آورد. مهندسان همچنین میتوانند جنگ افزارهای فراوانی را خلق کنند تا استفاده کنندگان از آنها بتوانند در زمان کوتاهتری انسانهای بیشتری را از بین ببرند و یا بیمار سازند. همراه با هر دو نوع فعالیت یادشده، فعالیتهای مهندسی همراه با تخریب و آلودهسازی محیط زیست و اتلاف منابع طبیعی بوده است.
در حالی که مهندسان میتوانند همچنان از قدرت خلاقیت و ابتکار خود بهره ببرند، مسائل مختلف را حل کنند و رفاه و آسایش بیشتری را برای خود و مردم فراهم سازند، ولی برخورداری از اخلاق مهندسی است که باعث میشود مهندسان، خود، ناظر فعالیتهای خویش و در نهایت حافظ منافع جامعه انسانی و سلامت محیط زیست باشند. برخورداری از ارزشهای انسانی و اخلاق مهندسی میتواند برای مهندسان و جامعه آرامش خاطر، رضایت باطن و در نهایت شادی ناشی از سعادت واقعی بیافریند که بهترین حالت زندگی انسان در روی زمین و هدف نهایی خلقت اوست.
میداند و در جهت تحقق این رسالت « ارائه مؤثرترین خدمت بیریا به کسانی که بیشترین نیاز را دارند » مهندسِ برخوردار از اخلاق مهندسی، رسالت خود را در گام برمیدارد.
همایش اخلاق مهندسی توسط پورفسور جلال حجازی برگزار گردید .که هدف در برگزاری آن
- اشنایی با اخلاق مهندسی
- اثر اخلاق مهندسی در کیفیت کار
- اثر اخلاق مهندسی در بازار فروش
- اثر اخلاق مهندسی در رشد علمی فردی و جوامع
- کاهش سطح تکنولوژی در اثر عدم رعایت اخلاق مهندسی
در این سمینار دانشجویان با مشکلات جوامع مهندسی ،روش های اصلاح و اخلاق بازار کار نیز آشنا شدند.
|