به مناسبت روز جهانی معماری و شهرسازی ، در دانشگاه محقق اردبیلی ، دو سخنرانی توسط جناب آقای مهندس عبدالحمید نقره کار (مدیر قطب علمی معماری اسلامی) با عنوان (نسبت اسلام با حکمت هنر و معماری و شهرسازی) و جناب آقای دکتر مصطفی بهزادفر (عضو قطب علمی معماری اسلامی) با عنوان (معنای حقیقی هویت برای کاربرد شهرسازی) در حضور جمع کثیری از اساتید و دانشجویان و مدیران و کارشناسان حوزه معماری و شهرسازی شهرستان اردبیل برگزار شد.
به گزارش خبرنگار روابط عمومی دانشگاه،مهندس عبدالحمید نقره کار مدیر قطب معماری اسلامی ایران در این مراسم با بیان اینکه طبق فرمایش مقام معظم رهبری حقیقتا معماری و نمای تهران، نمای یک شهر اسلامی نیست، گفت: چالش اساسی ما، نسبت اسلام با حکمت هنر و معماری است.وی توجه به فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی را دارای یک رسالت پرمضمون دانست و افزود: جای افسوس دارد که نمی توانیم از مبانی حیات بخش این فرهنگ غنی بهره مند شویم.نقره کار با بیان اینکه مشکلاتی که در حوزه شهرسازی وجود دارد، اساسی و بنیادی است، تصریح کرد: پس از گذشت بیش از 30 سال هنوز بسیاری از مسائل ابتدایی معماری شهری حل نشده باقی مانده است.عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران معماری را آبادکردن محیط زیست پیرامون عنوان و خاطرنشان کرد: شهرسازی با دو واژه قرآنی شهر امن و شهر پاک، معنا پیدا می کند.وی تاکید کرد: شهری که امنیت و آرامش را برای جامعه فراهم کند و از ناهنجاری های فیزیکی و مادی به دور باشد، یک آرمان شهر واقعی است.نقره کار گفت: در مقایسه با شهرهایی همچون تهران، هنوز اردبیل نشاط شهری خود را حفظ کرده است و می توان ابعاد بسیار منطقی و علمی را در طراحی شهری اردبیل رعایت کرد.
تذکر: سازمان ملل متحد اولین دوشنبه ماه اکتبر را به عنوان روز جهانی اسکان بشر نامیده است. در همین راستا اتحادیه جهانی معماران نیز این روز را به عنوان روز جهانی معماری انتخاب کرده است.
جامعه بین المللی برنامه ریزان شهری و منطقه ای نیز بر اساس پیشنهاد پروفسور کارلوس ماریا ولاپائولرا ؛ استاد فقید دانشگاه بوئین آیرس آرژانتین روز هشتم نوامبر هر سال را به عنوان روز جهانی شهرسازی گرامی می دارد.
در ایران نیز همگام با سایر کشورهای دنیا و با رویکردی علمی، ضمن در نظر گرفتن نقش مهم مراکز علمی پژوهشی در ارتقای سطح دانش و فرهنگ جامعه، با همکاری دستگاه های اجرایی حوزه معماری و شهرسازی، دانشگاه ها و مراکز علمی پژوهشی سراسر کشور، مجموعه برنامه هایی در این زمینه برگزار خواهیم کرد.
این برنامه ها شامل سمینار علمی یک روزه، کارگاه آموزشی و نمایشگاه عملکرد و توانمندی دستگاه های دولتی، شهرداری ها، شرکت های تعاونی و خصوصی در ظرف زمانی یک ماه و در سی و یک استان کشور خواهد بود.
بیات در تبیین اهداف برگزاری برنامه های یاد شده افزود: توجه دادن جامعه معماری و شهرسازی کشور نسبت به سیاست های ابلاغیه های مقام معظم رهبری دراین باره،افزایش سطح آگاهی مردم در مورد نقش ارزشمند معماری و شهرسازی صحیح و اصولی در ارتقای کیفیت سکونت گاه های انسانی، محیط زیست و گرامی داشت معماران، شهرسازان، مرمتگران و جایگاه آنها در زنجیره فعالیت های اجتماعی و خلق دنیایی آسوده تر و زیبا تر برای انسان ها از اهداف مهم ما به شمار می روند.
این برنامه ها از روز ۱۳ مهرماه (روز جهانی معماری) تا ۱۷ آبان ماه (روز شهرسازی) در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی مراکز استان ها برگزار می شود.
|