دومین نظریه ارائه شده در دانشگاه علم وصنعت ایران
پیش اجلاسیه نظریه ای جدید، با عنوان (خانه کعبه ، سلول بنیادی در طراحی مساجد اصیل)، (راهبردها و راه کارهایی برای معماری نیایشگاه مطلوب) توسط آقای مهندس عبدالحمید نقره کار در تاریخ دوشنبه 94/8/18 در دانشکده معماری و شهرسازی مورد نقد و داوری ، ناقدان و داوران قرار گرفت (زمان اجلاس نهائی آن متعاقبا اعلام خواهد شد).
این نظریه دومین نظریه جدیدی است که در این دانشگاه مطرح می شود و پنجمین نظریه ای است که پیش اجلاسیه آن در گروه هنرو معماری وزارت علوم، در سراسر کشور برگزار شده است.
(تنها نظریه داوری شده در این گروه نیز متعلق به ایشان است).
نظریه فوق با سه رویکرد (تاریخی _محتوائی) و (کالبدی_بیرونی) و(کالبدی _درونی) راهبردهائی مفهومی و راه کارهائی عملی و اجرائی را برای طراحی و معماری مساجد شایسته ارائه می نماید.
با توجه به طراحی مساجدی که متاسفانه فاقد ارزشها و اصول معماری نیایشگاه از منظر اسلامی می باشند و حکایت از نوعی بتخانه سازی را تلقی می نمایند (حتی در جمهوری اسلامی ایران) اهمیت و ارزش نظریه فوق روشن می شود .
با اصول ارائه شده فوق میتوان معماری کلیه مساجد موجود را مورد ارزیابی و نقد قرار داد و بر اساس آن مساجدی مبتنی بر ارزشهای الهی و اسلامی طراحی و خلق نمود .
روابط عمومی قطب علمی معماری اسلامی
|